Search



Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 2005 - 2014 Mustangs
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

2005 - 2014 Mustangs Discussions on the latest S197 model Mustangs from Ford.
Sponsored by Latemodel Restoration


Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-27-2013, 10:18 PM   #1
mdg
4th Gear Member
 
Join Date: Aug 2006
Vehicle: 2007 Mustang GT
Location: Northern Virginia
Posts: 1,946
Default Error code P2195...

Some history; car is not passing emissions, four systems not ready. I purchased an OBD 2 scanner and installed the Torque app yesterday. Great tool, receiving a P2195 code: 02 Sensor Signal Stuck lean bank 1 - sensor 1. Should I replace the 02 sensors?
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
__________________


2014 GT, 6-speed
mdg is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2013, 10:50 PM   #2
slickman
5th Gear Member

 
Join Date: Dec 2005
Vehicle: 2008 Mustang GT
Location: NY
Posts: 2,628
Default

Quote:
Originally Posted by mdg View Post
Some history; car is not passing emissions, four systems not ready. I purchased an OBD 2 scanner and installed the Torque app yesterday. Great tool, receiving a P2195 code: 02 Sensor Signal Stuck lean bank 1 - sensor 1. Should I replace the 02 sensors?
Now this is only my feeling, if one O2 is out, I would replace all four. Plus as they age if you replace one and that signal is showing a higher voltage, that alone could cause issues. Just replace them all.
slickman is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2013, 08:51 PM   #3
mdg
4th Gear Member
 
Join Date: Aug 2006
Vehicle: 2007 Mustang GT
Location: Northern Virginia
Posts: 1,946
Default

Update: I purchased two front 02 sensors at the dealer, decided to have them installed since I had to work the weekend. Received a call Saturday afternoon before they closed; installed the driver side, but having problems with the passenger side. They broke a bolt on the manifold and the 02 sensor is fused in the pipe. Keeping it until Monday. Great, there goes what would be an hour of labor cost. On the upside, I guess I found out why it was not ready for emissions.
__________________


2014 GT, 6-speed
mdg is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2013, 02:09 PM   #4
Derf00
6th Gear Member
 
Join Date: Feb 2005
Vehicle: '08 S197 GT
Location: AZ
Posts: 9,644
Default

If they broke it they should not be charging you for the extra labor of removing the broken bolt. Changing an 02 sensor does not/should not require removing the manifold.
__________________
08 S197 GT Auto: FRPP Strut Tower Brace, FRPP Bullitt CAI, Bama 91-P Tune
Pending upgrades: Shaftmasters Aluminum 3.5" DS, FRPP 3.73 gears, Axle back exahust (?)

Quote:
Originally Posted by LostBoyz View Post
if you are getting 29mpg in your 5.0, you aren't driving it correctly
Derf00 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2013, 02:13 PM   #5
slickman
5th Gear Member

 
Join Date: Dec 2005
Vehicle: 2008 Mustang GT
Location: NY
Posts: 2,628
Default

^^what he said
slickman is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2013, 11:51 PM   #6
808muscle
5th Gear Member
 
808muscle's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Vehicle: 2006 Mustang GT
Location: Maui
Posts: 4,460
Default

A JDM tune I use to run threw that code every month. I switched to Brenspeed......no codes at all. I guess since it was fused that could have been the reason for your cel.
__________________


06 Satin Silver GT - Auto...ROUSH M90 CAI, Afco Dual Fan HE, 4.10s,Truetrac, Detroit Rockers, DSS DS, TCI Rachet Shifter, PA Deep Pan, Eibach Handling, FR P Springs, Strange Shocks/Struts, J&M UCA/LCA, SS Lines/ EBC Slotted/Dimpled Rotors w/Reds, Mickey Thompson SC5, Nitto 255/305, 2011 leather, Pypes LT's/H-Pipe, MBRP Resonators, Borla

2011 NHRA Sportsman Class Hawaii State Champion
12.23 @ 113 mph
808muscle is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2013, 02:42 PM   #7
mdg
4th Gear Member
 
Join Date: Aug 2006
Vehicle: 2007 Mustang GT
Location: Northern Virginia
Posts: 1,946
Default

The code has cleared, still going through the drive cycle. What a pain! I'm also taking the car back to the dealer tomorrow, there's a loud creaking noise that wasn't there before.
__________________


2014 GT, 6-speed
mdg is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2013, 02:42 PM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 11:22 PM.

© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup