Search



Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 2005 - 2014 Mustangs > GT S197 General Discussion > 4.6L V8 Technical Discussions
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

4.6L V8 Technical Discussions Any questions about engine, transmission, or gearing can be asked here!

Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-11-2013, 10:38 AM   #1
2010Black_Stealth

 
Join Date: Apr 2013
Vehicle: 2010 Mustang GT
Location: FL
Posts: 6
Default Automatic Transmission Help - Error Code P0732

Hey everyone...

Looking for a little help here.

I have a 2010 Mustang GT Automatic with 19500 miles on it. This morning I was pulling in to the parking garage and got the 'wrench' light to come on next to the tachometer.

I had my SCT tuner out and pulled the error code; P0732 - Issue with 2nd gear ratio.

I have not had any issues with the transmission to date and due to the mileage, everything should be in O.K. shape.

My current lists of mods are:
JLT Series 3 CAI
Bama 93 race tune
FRPP throttle body
Pypes Off-Road X
Flowmaster Outlaws

I will admit, I do 'manually' shift the auto from time to time but I NEVER run it to redline or pull it in to a lower gear when I'm going too fast.

Anyone ever run in to this problem?

Thanks
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
2010Black_Stealth is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2013, 09:11 PM   #2
808muscle
5th Gear Member
 
808muscle's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Vehicle: 2006 Mustang GT
Location: Maui
Posts: 4,460
Default

I was under the impression that the SCT doesnt pull tranny codes. It cant read them. I have had CEL and the flashing OD but never a wrench light......so IDK.

found this

http://helpforcars.net/obd_codes/p0732_ford.html
__________________


06 Satin Silver GT - Auto...ROUSH M90 CAI, Afco Dual Fan HE, 4.10s,Truetrac, Detroit Rockers, DSS DS, TCI Rachet Shifter, PA Deep Pan, Eibach Handling, FR P Springs, Strange Shocks/Struts, J&M UCA/LCA, SS Lines/ EBC Slotted/Dimpled Rotors w/Reds, Mickey Thompson SC5, Nitto 255/305, 2011 leather, Pypes LT's/H-Pipe, MBRP Resonators, Borla

2011 NHRA Sportsman Class Hawaii State Champion
12.23 @ 113 mph

Last edited by 808muscle; 04-13-2013 at 09:14 PM.
808muscle is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2013, 06:19 PM   #3
BlackWidowStang
 
BlackWidowStang's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Vehicle: 2010 Mustang GT
Location: Florida
Posts: 17
Default

I have/had this problem. I am now having to rebuild the tranny. Not looking good for you.

Change your tranny fluid/solenoid and see if it comes back. If it doesn't could have just been dirty fluid/faulty solenoid.
The 3rd gear band/link is weak in our transmissions and that is what went in mine.
__________________
BlackWidowStang is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2013, 07:49 AM   #4
ziperhead
2nd Gear Member
 
ziperhead's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Upstate New York
Posts: 264
Default

[QUOTE=808muscle;8192876]I was under the impression that the SCT doesnt pull tranny codes. It cant read them. I have had CEL and the flashing OD but never a wrench light......so IDK.

My SCT 2 can't read or clear the trans codes but my friends SCT 3 can
ziperhead is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2013, 07:49 AM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 05:00 AM.

© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup