Search



Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 2005 - 2014 Mustangs > GT S197 General Discussion > 5.0L V8 Technical Discussions
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

5.0L V8 Technical Discussions Any questions about the 'Coyote' engine, transmission, exhaust, tuners/CAI, or gearing can be asked here!

Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-04-2012, 08:14 AM   #1
cduballstars

 
Join Date: Dec 2011
Vehicle: 2012 Mustang GT
Location: PA
Posts: 14
Default Loss of Power

So i'm entering the highway and shift from 3 to 4 sluggish acceleration......get to about 4500rpms and throw it into 5th same thing this time it bogs down revs, bogs down and then gains power. this doesnt seem normal cause it never did this before 3600 miles on odom, and i was hard on the peddle. anyone else having loss of power issues like this?
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
cduballstars is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 09:37 AM   #2
scottmach
2nd Gear Member
 
scottmach's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Vehicle: 2011 Mustang GT
Location: Connecticut
Posts: 421
Default

You left a lot of info out like mods?, tune?, miles?, etc etc.
__________________
2011 Mustang GT Automatic 401A Premium
Boss Intake, Circle D 4C converter, American Racing 1 7/8 Longtubes and off road x-pipe, Kooks catback, BMR lowering springs, BMR lower control arms, BMR control arm relocation brackets, BMR adjustable panhard bar, Self Tuned

2003 Mach1 718 rwhp 735 rwtq @ 25 lbs. SOLD
2.3 polished Whipple and every other mod possible
scottmach is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 10:21 AM   #3
Ditty
2nd Gear Member
 
Join Date: Oct 2011
Vehicle: 2012, Ford, Mustang GT
Location: MD
Posts: 443
Default

Sounds like possible bad gas.

+1 on needing more info. I'm assuming this is a 2012, w/ about 3600 miles?

Take it to the dealer and have 'em check it out. Can't hurt. Maybe a 'soft code' was thrown.
__________________
DITTY

"Scarlette":2012 GT 5.0, 6spd man, Brembos, 3.73, RACERED/Black, Deleted stock mufflers.
12.959 @ 110.9 (Oct 7, 2011)

"Brisco": 2000 F-350 XLT 7.3L Powerstoke, 6spd man, Crewcab/LB, 4wd, so many performance mods I've forgotten 'em all. Down for the count. NO BRAKES and NO CLUTCH!
16.149 @ 84mph (in 2007/7800lbs)
Ditty is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 02:13 PM   #4
nj07
2nd Gear Member
 
Join Date: Apr 2008
Vehicle: 2007 ford mustang gt
Location: florida
Posts: 395
Default

Its called the 5.0 with issues!
__________________
Bbk cai, steeda udp's, bmr lower control arms, bmr panhard bar, set of roush springs, cmdp's, strut tower brace, nitto 255's out back, 5%tint all around, sequantial tail lights, minor int. mods., custom 93 tune, 4:10 gears, tci rachet shifter, o/r pro chamber, mac boomtubes, 6" shorty ant., shelby hood pins, hood struts, Updated brakes on all four wheels, cdc classic chin spoiler, eibach camber plates, smoked front turn signals.
nj07 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 09:13 PM   #5
fordplay
1st Gear Member
 
Join Date: Feb 2012
Vehicle: 2011, mustang, gt
Location: texas
Posts: 127
Default

Aaawww nj07 don't be a hater, as for the open it sounds like bad gas
fordplay is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2012, 07:14 AM   #6
dan02gt
 
Join Date: Oct 2010
Vehicle: 2011 Ford Mustang GT
Location: NC
Posts: 40
Default

I've heard a few people say they had the same issue and it was due to low oil. Has to do with the functionality of the VCT.
__________________
2011 GT/CS Race Red, M6, Airaid CAI, GT500 A/B, 3:55s
dan02gt is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2012, 01:22 PM   #7
cduballstars

 
Join Date: Dec 2011
Vehicle: 2012 Mustang GT
Location: PA
Posts: 14
Default

my bad guys just assumed you guys new it was new 2012 gt with no mods or add ons, bad gas would make it run crappy in only 3,4 and 5th gear? it seems to occur only when i'm hard on the accel and rpms are in the 5k range. engine tones sound as though i'm in the wrong gear with a big drop in power. someone said it could be a blown clutch, which would be odd after only 3600 miles on odom. i dont drop the clutch hell i've never really even rip the tires yet. kinda broke it in gradually.
cduballstars is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2012, 03:21 PM   #8
NickSezz
4th Gear Member
 
Join Date: May 2006
Location: Nutley NJ
Posts: 1,207
Default

Try turning off both the TCS and Advance Track and see if it still acts that way. While the car is stopped, keep your foot on the brake and press the TCS button once. Wait for the message center to to display miles again, then hold down the TCS button until it says advance track off. Just be careful!!!
__________________
HIPO2.8 XCHARGER # 027 ~Reborn~
...All go no show SLEEPER...
2005 V6 Red Fire 5-Speed (sport pack) *sold*
DynoJet: 307rwhp 318rwtq

2012 GT Kona Blue/Charcoal MT-82
GT500 Cans, BAMA 93 Race, Steeda CAI, JLT Can
NickSezz is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2012, 05:22 PM   #9
cduballstars

 
Join Date: Dec 2011
Vehicle: 2012 Mustang GT
Location: PA
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by NickSezz View Post
Try turning off both the TCS and Advance Track and see if it still acts that way. While the car is stopped, keep your foot on the brake and press the TCS button once. Wait for the message center to to display miles again, then hold down the TCS button until it says advance track off. Just be careful!!!


ok tcs is on console by shifter where is the advance track on/off?
cduballstars is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2012, 05:34 PM   #10
NickSezz
4th Gear Member
 
Join Date: May 2006
Location: Nutley NJ
Posts: 1,207
Default

It is the same button. You have to hold it down for about 5 seconds to turn off advance track. Do this after you turn off TCS. Follow my instructions above. Sorry if they are unclear.
__________________
HIPO2.8 XCHARGER # 027 ~Reborn~
...All go no show SLEEPER...
2005 V6 Red Fire 5-Speed (sport pack) *sold*
DynoJet: 307rwhp 318rwtq

2012 GT Kona Blue/Charcoal MT-82
GT500 Cans, BAMA 93 Race, Steeda CAI, JLT Can
NickSezz is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2012, 05:34 PM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Tags
2011, 2012, 4th, dr, f550, ford, gear, gt, loosing, losing, loss, mustang, power, switch, tcs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 09:04 AM.

© Internet Brands, Inc.


This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup