loss of power-help - MustangForums.com



2005-2014 Mustangs Discussions on the latest S197 model Mustangs from Ford.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-19-2008, 05:07 PM   #1  
07vbluestang
2nd Gear Member
Thread Starter
 
07vbluestang's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pittsburgh. Pa.
Posts: 479
Default loss of power-help

i was gearing around town and all of a sudden the car lost power. is still drivable but a vw beatle would beat me. maybe my butterflies are not opening under the intake. no idea, please help. my 2001 ford f150 is also in the shop for an intake manifold replace!!!
07vbluestang is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2008, 05:23 PM   #2  
Z06 Killer
3rd Gear Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Modesto, CA
Posts: 712
Default

Is it still doing it? Or was it an intermit thing? Maybe you just got heat soak or did you suck up water?
Z06 Killer is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2008, 06:07 PM   #3  
jwog666
5th Gear Member
 
jwog666's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: wisconsin
Posts: 2,260
Default

is the check engine light or the wrench light on? sounds like a throttle by wire issue
jwog666 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2008, 06:14 PM   #4  
07vbluestang
2nd Gear Member
Thread Starter
 
07vbluestang's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pittsburgh. Pa.
Posts: 479
Default

no lites or check engine lite on. all systems say o.k. it just started doing it. will it hurt if i disconnect battery?

Last edited by 07vbluestang; 08-19-2008 at 06:25 PM.
07vbluestang is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 11:02 AM   #5  
Z06 Killer
3rd Gear Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Modesto, CA
Posts: 712
Default

Go ahead and disconect the battery and wait a few min. then reconect. See if that helps
Z06 Killer is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 02:35 PM   #6  
07vbluestang
2nd Gear Member
Thread Starter
 
07vbluestang's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pittsburgh. Pa.
Posts: 479
Default

it worked but will it happen again. i will pull more rpms when i install my 4.10!! it seems like engine compartment is hotter than normal.
07vbluestang is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 06:02 PM   #7  
svt93style
2nd Gear Member
 
Join Date: Jul 2006
Location:
Posts: 441
Default

With a loss of power think about how the engine work and go from there.

Check the air intake...fuel..etc....maybe you just got some bad gas...I have been there.
svt93style is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 07:43 PM   #8  
07vbluestang
2nd Gear Member
Thread Starter
 
07vbluestang's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pittsburgh. Pa.
Posts: 479
Default

i just filled up about 3 miles before this started to happen. it was bp instead of shell. maybe just some bad gas. can i syphon some gas out with a small hose?
07vbluestang is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 09:52 PM   #9  
svt93style
2nd Gear Member
 
Join Date: Jul 2006
Location:
Posts: 441
Default

Don't worry about it...I don't care if God himself gave you the gas it is all about how they maintain the tanker on the way there and how they maintain their tanks...water, dirt etc can get in there....

No worries just change the fuel filter on the scheduled time, or if you want change it now...real easy and cheap.
svt93style is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2008, 02:55 PM   #10  
07vbluestang
2nd Gear Member
Thread Starter
 
07vbluestang's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pittsburgh. Pa.
Posts: 479
Default

it is actin like centrifical blower lag but without the blower. like it is getting too much fuel early but catches up as the rpms get higher!!
07vbluestang is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
S197 Parts baddog671 Parts For Sale 20 07-26-2016 01:20 PM
Shift Linkage Broke, Could Really Use Some Help CMcNam 4.6L V8 Technical Discussions 15 12-06-2015 01:28 PM
First Impression 2015Ecoboost New Member Area 3 09-17-2015 01:48 PM
AODE Woes Pyrate Dave 5.0L (1979-1995) Mustang 8 09-10-2015 07:30 PM
Piece on throttle body broken.. sammyd16 V6 (1994-2004) Mustangs 2 08-30-2015 10:03 PM


Tags
gas, loss, mustang, power, smells

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 01:04 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.