Suspension Problems...Serious? - MustangForums.com

Go Back  MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 2005-2014 Mustangs
Reload this Page >

Suspension Problems...Serious?

Notices
2005-2014 Mustangs Discussions on the latest S197 model Mustangs from Ford.

Suspension Problems...Serious?

Reply

 
 
 
Old 08-24-2008, 04:44 PM
  #1  
mustang fanatic
1st Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2007
Location:
Posts: 121
Default Suspension Problems...Serious?

Okay.... Please help me figure out the problem and determine if it is serious or dangerous. I have tokico hp's, bmr lowering springs, bmr adj panhard bar. I put the suspension in myself like 4 months ago. I used new upper strut mounts from Ford. Like a month ago, I started getting popping in the front. So I took out the struts and made sure everything was tight and secure.

Last week there was some freeway construction, that was really bad. After hitting those bad patches the popping came back. It is so worse now. The popping is all the time, especially at low speeds going over bumps. It pops on the freeway over bumps. I can feel it on the left side and I can feel it in the floor board. I took the front wheels off and took a rubber mallet to the suspension to see if I heard anything loose. I retorqued what I could. Everything was tight.

Is this the upper ball joints that are failing, ball joint or what????!!!!! Is this a serious problem? Should I not drive my car? Advice? Thanks!
mustang fanatic is offline  
Reply With Quote
Old 08-25-2008, 01:43 AM
  #2  
mustang fanatic
1st Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2007
Location:
Posts: 121
Default

Anyone?
mustang fanatic is offline  
Reply With Quote
Old 08-25-2008, 01:46 AM
  #3  
Hufenstang
4th Gear Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Houston
Posts: 1,371
Default

http://www.stangnet.com/images/stori...s/07-18-02.pdf

parts are about 80 bucks and it should fix it. Theres a 200 page post on this same problem on this forum. Its one of the most talked about issues for awhile.
Hufenstang is offline  
Reply With Quote
Old 08-25-2008, 06:46 AM
  #4  
99flhr
2nd Gear Member
 
Join Date: Aug 2007
Location:
Posts: 431
Default

[QUOTE I put the suspension in myself like 4 months ago.



Is this the upper ball joints that are failing, Thanks![/QUOTE]


FYI, there are no upper ball joints.
99flhr is offline  
Reply With Quote
Old 08-25-2008, 12:37 PM
  #5  
danbevsv6rumbler
3rd Gear Member
 
danbevsv6rumbler's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The OC, CA
Posts: 879
Default

Go find some GT500 Upper Strut Mounts

They're a little bit tougher, and less expensive then what hufenstang's link describes.

I've had them on for a few months and they're just fine. I had that "thunk" you're describing beforehand, but after I lowered the car and put the GT500 mounts on, it cured the problem. You can find them for $60 if you look around.
danbevsv6rumbler is offline  
Reply With Quote
Old 08-26-2008, 10:43 AM
  #6  
mustang fanatic
1st Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2007
Location:
Posts: 121
Default

Fixed it. The swaybar endlink on the left side was loose where it mounts to the strut. Must have backed out due to rough roads. I put some locktite on to prevent it from happening again. No more worrying for me. : )
mustang fanatic is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
baddog671
Parts For Sale
20
07-26-2016 02:20 PM
Boostaddict
2.3L Eco-Boost Tech
2
11-24-2015 07:11 AM
Matt's 95 Stang
5.0L (1979-1995) Mustang
2
10-05-2015 08:16 AM
UrS4
S197 Handling Section
1
09-30-2015 11:13 AM
marc954
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
2
09-29-2015 12:18 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Suspension Problems...Serious?


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.