Water Slushing Around Behind Dash?? - Check Charging System? Electrical issues? - MustangForums.com



2005-2014 Mustangs Discussions on the latest S197 model Mustangs from Ford.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-21-2012, 10:44 PM   #1  
v6LX
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2012
Location: New York
Posts: 22
Default Water Slushing Around Behind Dash?? - Check Charging System? Electrical issues?

I need any advice I can get here.. I am hearing water sloshing around behind my dash, and my battery gauge is sometimes low but when I take a corner it moves to the middle.. the car can be jump started and run but then the lights and stuff go out.. shouldn't the car die completely if it was the alternator?

Something is odd here.. I had the clogged drian pipe 2 weeks ago but fixed it, now I am having these problems..

Could the Smart Junction Box be fried form it, would that cause an alternator or related failure?

Also what could the water sloshing around behind the dash be? I assume its under the cowel area, but I just fixed the clog drian pipe..

The "check charging system" happened from me blasting the heat because it wasnt hot enough, could this be a bad heater core? Would that cause the water sounds?


Trying to make any sense of these issues

Last edited by v6LX; 11-21-2012 at 10:50 PM.
v6LX is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2012, 06:53 AM   #2  
Nuke
6th Gear Member
 
Nuke's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: PA to KY ('07) to IL ('09) to MS ('10) to FL ('11)
Posts: 16,186
Default

If you're trying to make sense of electrical issues, then I'd suspect your TSB got wet/is getting wet but the clogged cowl drains alone wouldn't affect the SJB. And it's possible there are other things in play such as the bad stepper motors in the 05 and earlier 06 gauge clusters; the weak alternator affecting the battery and vice versa...
Nuke is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2012, 08:48 AM   #3  
baddog671
6th Gear Member
 
Join Date: May 2005
Location: MD/WV
Posts: 5,736
Default

Did you unplug the driver side drain as well?
baddog671 is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2012, 02:40 AM   #4  
v6LX
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2012
Location: New York
Posts: 22
Default

Quote:
Originally Posted by baddog671 View Post
Did you unplug the driver side drain as well?
nope, people said I didnt have to.. are they wrong?
v6LX is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2012, 07:20 AM   #5  
baddog671
6th Gear Member
 
Join Date: May 2005
Location: MD/WV
Posts: 5,736
Default

I'd check it if you're still hearing water after cleaning the passenger side.
baddog671 is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2012, 09:21 AM   #6  
v6LX
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2012
Location: New York
Posts: 22
Default

I'll try that now


We just tested the alternator, its putting out 14.25.. Doesnt that mean its good?

So whats wrong with the charging system.. it IS making an annoying squeeling/humming sound.. its not the belt, I just dont know how to describe the sound.. (I know squeeling sounds like the belt).. belt is fine..

someone local say it could be the voltage regulator? does this make any sense?
v6LX is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2012, 10:32 AM   #7  
v6LX
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2012
Location: New York
Posts: 22
Default

i cleaned out the 2nd water drain, had no water at all, bone dry..

water still sloshing.. could this be a bad heater core?
v6LX is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2012, 04:46 PM   #8  
Art161
4th Gear Member
 
Art161's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: California
Posts: 1,495
Default

Are you sure the sloshing is coming from the hood area? Maybe check the rubber covered drain holes at the bottom of each door.
Art161 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2012, 09:11 AM   #9  
v6LX
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2012
Location: New York
Posts: 22
Default

I dont know anything about the rubber covered drain holes at the bottom of each door, is there any material on that and how to check?

but im sure its behind the dash.. could this be heater core leak?
v6LX is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2012, 12:07 AM   #10  
v6LX
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2012
Location: New York
Posts: 22
Default

bump.. no ones heard of this?
v6LX is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Brake lights staying on all the time, draining my battery... bond007 V6 (1994-2004) Mustangs 2 08-26-2015 11:36 PM
Alternator problem? jjwinel78 V6 (1994-2004) Mustangs 1 08-17-2015 03:34 PM
Fuel pump not priming!! HELP drumhedd2005 2005-2014 Mustangs 2 08-13-2015 09:59 AM
Need Help Diagnosing Have Codes (Confused) djbigskrilla 2005-2014 Mustangs 13 08-11-2015 12:59 PM
Raxiom Nav System from AmericanMuscle - Really??? dseg AmericanMuscle.com 2 08-10-2015 03:29 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 03:46 PM.


© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands
We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.