problem! - MustangForums.com

4.6L General Discussion This section is for non-tech specific information pertaining to 4.6L (Modular) Mustangs built from 1996 to 2004.

problem!

Reply

 
 
 
Old 06-18-2010, 01:13 PM
  #1  
RyanK
2nd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2009
Location: TX
Posts: 308
Default problem!

my car runs like **** when ever i turn on the ac when i turn off the ac its ok and it seems to only run bad at a stop! its starting to p!ss me off also feels like im loosing power!
RyanK is offline  
Reply With Quote
Old 06-18-2010, 03:06 PM
  #2  
dimebag
6th Gear Member
 
dimebag's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: earleville md
Posts: 10,355
Default

Cool good to know...and ur question is?lol
dimebag is offline  
Reply With Quote
Old 06-18-2010, 03:24 PM
  #3  
teej281
4.6L Section Moderator
 
teej281's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: South Central PA
Posts: 10,280
Default

I think he wants to know what to do or what the problem might be. I think it might have something to do with the IAC and/or the dashpot decay rate in the tune if the car's been tuned. Do these cars have idle sensors or anything like that? Could be maf related as well.
teej281 is offline  
Reply With Quote
Old 06-18-2010, 04:58 PM
  #4  
98redstang
5th Gear Member
 
98redstang's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: NJ
Posts: 2,312
Default

How many miles are on it? Clean your iac, maf and change your fuel filter and if you havent done so yet, do a tune up (plugs wires etc...).
98redstang is offline  
Reply With Quote
Old 06-19-2010, 09:44 AM
  #5  
RyanK
2nd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2009
Location: TX
Posts: 308
Default

lol sorry it was a question/rant, this started happening when ever i removed the cats :/ but I'm going to try the things you guys suggested!

its got 129899 on it!
RyanK is offline  
Reply With Quote
Old 06-19-2010, 10:22 AM
  #6  
teej281
4.6L Section Moderator
 
teej281's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: South Central PA
Posts: 10,280
Default

Put mil's on it or get a tuner and turn the rear o2's off. rear o2's could be throwing it off.
teej281 is offline  
Reply With Quote
Old 06-21-2010, 10:23 PM
  #7  
RyanK
2nd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2009
Location: TX
Posts: 308
Default

where's a good place to find a cheap tuner thats good i need one anyways?
RyanK is offline  
Reply With Quote
Old 06-22-2010, 05:50 PM
  #8  
98redstang
5th Gear Member
 
98redstang's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: NJ
Posts: 2,312
Default

http://www.americanmuscle.com/sct-x3...ash-tuner.html Heres a link for the tuner. As for the o2 sensors all they do is check if you have cats they dont affect your a/f ratio. But if you havent done anything ive mentioned yet i would get on that lol.
98redstang is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Seanam
V6 S197 General Discussion
5
10-04-2015 10:15 AM
mdj89
5.0L (1979-1995) Mustang
7
09-23-2015 08:49 AM
kachuy10
2005-2014 Mustangs
7
09-22-2015 01:27 PM
stangin1996gt
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
0
09-21-2015 11:01 AM
Big Al's 03
Mach 1 Section
4
09-21-2015 07:59 AM

Forum Jump

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory