AT a lose, need some help. - MustangForums.com


5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-18-2011, 10:31 PM   #1  
soulfried
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2011
Location: Texas
Posts: 6
Default AT a lose, need some help.

To begin with, my pony blew the gasket on the water pump. After replacing it and reconnecting the battery it wouldn't start. I put a trickle charger on it, after an hour or so the needle kept jumping from charged to half charge. I exchanged the battery for a new one, installed it, and it still wont start. The starter is only a year old and has never hesitated. What throws me off is my brake lights wont go on when hitting the pedal, but blink when using the alarm. Power to everything else is fine. I'm thinking maybe the alarm got messed up when the water sprayed and possibly got locked in a kill switch mode. Any ever have a similar problem or have any ideas as where to begin? Appreciate any advice.
soulfried is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2011, 06:54 PM   #2  
projectresto83
M.A.D. Motorsports
 
projectresto83's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Indiana
Posts: 8,011
Default

Welcome!

Read this...Please DO NOT double post again...

https://mustangforums.com/forum/5-0l...bers-read.html

Well have you checked to see if you get voltage across the solenoid when you turn the key? Do you have the wire hooked up from the ignition switch?
projectresto83 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2011, 11:41 AM   #3  
nitrous_bob
6th Gear Member
 
nitrous_bob's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: st clair shores MI
Posts: 6,028
Default

there should be a "valet" switch somewhere.....it will override the kill switch in the alarm. you press a button and try to start it. but you need to know where it is
nitrous_bob is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2011, 04:28 PM   #4  
soulfried
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2011
Location: Texas
Posts: 6
Default ...........

Getting power from the solenoid, starter reacts when crossing the bolts with screwdriver. Only get the initial click when turning the key though. Been searching for bad grounds, but no luck so far.

Sorry about the double post, computer froze the came back. Didn't realize the first one went through.
soulfried is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Possible Clutch Issues..? Thunderball 4.6L (1996-2004 Modular) Mustang 15 11-22-2015 11:49 PM
Bad cylinder? Dathan V6 (1994-2004) Mustangs 4 10-05-2015 05:52 AM
Whats a good price for these parts? NYstang V6 (1994-2004) Mustangs 1 09-30-2015 09:56 PM
block replacement mustangheaven General Tech 2 09-29-2015 11:00 AM


Tags
alarm issues, electircal problems, starterproblems, won't start, won't start or turn over

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 08:39 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.