Car wont start after mods - weird noise - watch video - MustangForums.com

Go Back  MustangForums.com > Ford Mustang Tech > General Tech
Reload this Page >

Car wont start after mods - weird noise - watch video

General Tech Ask model specific questions in the appropriate category below. All other general questions within.

Car wont start after mods - weird noise - watch video

Reply

 
 
 
Old 10-26-2005, 01:31 AM
  #1  
Lex8109
1st Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2005
Location:
Posts: 95
Default Car wont start after mods - weird noise - watch video

Like a dummy, I installed three things at once, a Dual XMD7700 MP3 Player, Steeda Tri-Ax shifter, and K&N FIPK2. Had some bumps along the way but I finally installed everything. Went to turn on my car and I hear this noise coming from the tranny area. (Watch the video and you'll see) So I begin to think that I did something wrong with the shifter and I take it off and remove the extra rubber gasket that I installed. Put it back on same thing. This time though, my lights go out. Now it seems to me that the problem is battery related and the sound I hear is the starter? I never had a problem with the battery before.

1) Is this indeed a battery problem?
2) Is the sound I hear the starter or the tranny?
3) Assuming the battery is in good condition, could a wiring mistake with the radio cause the circuitry to constantly drain it?


Click here to watch
Lex8109 is offline  
Reply With Quote
Old 10-26-2005, 02:03 AM
  #2  
dc_mann8
5th Gear Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: PEI, Canada
Posts: 2,985
Default RE: Car wont start after mods - weird noise - watch video

is it "click" sounds like a wiring problem for sure.. not shifter at all, try boosting it see if u connected a live to a constant live instead of one that live with the key on.
dc_mann8 is offline  
Reply With Quote
Old 10-26-2005, 01:52 PM
  #3  
waxyourboard
3rd Gear Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sarasota/Orlando, Florida
Posts: 614
Default RE: Car wont start after mods - weird noise - watch video

Sounds like you gots yourself a dead battery. If you havent replaced your battery within the past 2-5 years, it's definitely the battery. Even if it shows 12 volts and your lights work, it's probably just a surface charge.

On the head unit topic, there's really no way to make a wiring mistake to drain the battery... unless you ground out one of the wires... then you'd probably start a fire.

To tell if it's the battery, have someone jump start you. If it starts and runs fine, it's the battery. If it doesnt.... you have some more serious issues.
waxyourboard is offline  
Reply With Quote
Old 10-26-2005, 04:17 PM
  #4  
MikeHawke
Retired MF Moderator
 
Join Date: Apr 2004
Location: I live in Canada, eh
Posts: 7,157
Default RE: Car wont start after mods - weird noise - watch video

did you disconnect the battery when you were doing the wiring for the stereo?
MikeHawke is offline  
Reply With Quote
Old 10-26-2005, 04:42 PM
  #5  
Tim37
4th Gear Member
 
Tim37's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: AR
Posts: 1,925
Default RE: Car wont start after mods - weird noise - watch video

if you didn't disconnect the battery and you had the hood open and the doors open all day working on your car then the interior lights could have drained a bad battery.
Tim37 is offline  
Reply With Quote
Old 10-26-2005, 08:03 PM
  #6  
Lex8109
1st Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2005
Location:
Posts: 95
Default RE: Car wont start after mods - weird noise - watch video

Yes, I did disconnect the battery. Im going to go jump start it tonight. What is the noise from the video though? Is it the starter?
Lex8109 is offline  
Reply With Quote
Old 10-26-2005, 10:37 PM
  #7  
waxyourboard
3rd Gear Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sarasota/Orlando, Florida
Posts: 614
Default RE: Car wont start after mods - weird noise - watch video

Yeah, it's either the starter or the relay, it's just something that happens when the battery gets low and doesnt pull enough amps to crank the engine
waxyourboard is offline  
Reply With Quote
Old 10-27-2005, 12:54 AM
  #8  
Lex8109
1st Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2005
Location:
Posts: 95
Default RE: Car wont start after mods - weird noise - watch video

It started!!! I left the battery negative terminal unhooked all night and all day, and it regained enough juice to start the car!

Now, I'm going to leave it connected overnight to see if the battery drains or not.
Lex8109 is offline  
Reply With Quote
Old 10-27-2005, 02:24 AM
  #9  
waxyourboard
3rd Gear Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sarasota/Orlando, Florida
Posts: 614
Default RE: Car wont start after mods - weird noise - watch video

Good deal, did you remember to run it long enough for the alternator to charge the battery? Last time i jumped some girl's car for her... she turned it off immediately. We had to jump it again. She wasnt the brightest crayon in the shed.
waxyourboard is offline  
Reply With Quote
Old 10-28-2005, 01:13 AM
  #10  
Lex8109
1st Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2005
Location:
Posts: 95
Default RE: Car wont start after mods - weird noise - watch video

Yea, I even drove around the block.

Anyway, it was totally a drained battery. Has been working ever since.

Love the shorter shifts. The K&N really livened up the car (I think the cooler air helps a bit too.) It also makes this wiked whiny noise now, almost like a supercharger but obviously not as loud and powerful. I knew it was supposed to make more "suction noise" or whatever, but this is just music to my ears. Next up - pulleys!
Lex8109 is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
drumhedd2005
2005-2014 Mustangs
2
08-13-2015 09:59 AM
92 5.0stang
5.0L (1979-1995) Mustang
4
08-13-2015 06:46 AM
Milan Dragway
Members Rides and Car Show Section
0
08-12-2015 03:43 PM
89blueslug
General Tech
1
08-10-2015 07:20 AM
dragman72
GT S197 General Discussion
3
08-09-2015 12:54 AM

Forum Jump

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory