Replaced radiator, lots of CEL codes... Help :( - MustangForums.com

Go Back  MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 4.6L (1996-2004 Modular) Mustang > Mach 1 Section
Reload this Page >

Replaced radiator, lots of CEL codes... Help :(

Mach 1 Section This section is for discussions relating to the reincarnation of the Mach 1 trimline.

Replaced radiator, lots of CEL codes... Help :(

Reply

 
 
 
Old 01-01-2018, 02:06 PM
  #1  
DakotaLong96
Thread Starter
 
Join Date: May 2015
Location: NC
Posts: 13
Exclamation Replaced radiator, lots of CEL codes... Help :(

I have a 2003 Mach 1 with about 130k miles. I noticed I had coolant leaking and took it to a shop to see what needed to be replaced. Got quoted at $1200 to replace radiator, water pump, and reservoir. I bought the parts myself and did in the backyard everything is good to go. After bolting it all back up, bleeding coolant system, filling, etc, I'm getting the following codes:

P0174 - System too lean (Bank 2)
P1130 - Lack of upstream heated O2 sensor switch-Adaptive fuel limit (Bank 1)
P1131 - Lack of upstream heated O2 sensor switch- indicates lean (Bank 1)
P1150-Lack of upstream heated O2 sensor switch- Adaptive fuel limit (Bank 2)
P1151 - Lack of upstream heated O2 sensor switch-indicates lean (Bank 2)
P1152 - Lack of upstream heated O2 sensor switch- indicates rich (Bank 2)

I'm at a loss... It's worth mentioning that before replacing everything I was already throwing low voltage codes for Bank 1 and 2 sensor 1. Could I just need new O2 sensors? Is it safe to drive this way?

Also - I have Kook's long tube headers and high flow cats if that could make a difference as well. Borla catback after that.

Thanks for all and any help!
DakotaLong96 is offline  
Reply With Quote
Old 01-02-2018, 08:24 AM
  #2  
DakotaLong96
Thread Starter
 
Join Date: May 2015
Location: NC
Posts: 13
Default

BUMP - I need help on this... It seems to me that replacing all the cooling components are irrelevant to the issue I'm getting. Vacuum pressure is around 23 at idle from what my computer is reading. Suggestions?
DakotaLong96 is offline  
Reply With Quote
Old 01-05-2018, 09:11 AM
  #3  
fastbackford351
Foghorn Leghorn
 
fastbackford351's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: I reside in a near constant state of amazment.
Posts: 2,758
Default

I was getting a lot of those same codes off and on for a while after I did the 4v swap and they appeared to be nuisance codes because everything seemed OK until it wasn't. I started to notice degraded drivability until it wasn't drivable at all. It never died but I had a complete loss of power. I changed the O2 sensors and now it's like driving a new car.
fastbackford351 is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
DakotaLong96
4.6L General Discussion
3
01-02-2018 02:58 PM
gmb96gt
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
38
01-26-2013 02:28 PM
djp-at
V6 (1994-2004) Mustangs
0
06-22-2011 04:44 PM
Gar4pt6
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
4
04-15-2008 12:50 PM
JohnstonDPM
5.0L (1979-1995) Mustang
4
04-10-2007 01:47 PM

Forum Jump

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory