possible map sensor issue? - MustangForums.com



Speed Density/Carb/SSP section This section is for the Speed Density or Carb vehicles, as well as Special Service Package 'Stangs

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-14-2015, 08:12 PM   #1
86 newbie
2nd Gear Member
Thread Starter
 
86 newbie's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: ohio
Posts: 248
Default possible map sensor issue?

Ok so i have a 86 5.0 i just got done putting ported e7 heads on, a cobra upper and lower intake, and an x-303 cam in it. When the map vacuum line is on the idle shoots way up to about 2500 but doesnt miss or anything. When i take the vacuum line off it idles back down but starts running rich and misses bad. Is there anyway to fix the sensor for the cam? Is there anything i can do? The tps sensor is also on .9, tomorrow i need to make the holes bigger so i can adjust it more closer to .97. The lobe separation angle on the cam also is 112. Thanks for any info.
86 newbie is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2015, 08:26 PM   #2
mjr46
D.R. THE PATHETIC DORK
 
mjr46's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: West Virginia
Posts: 30,764
Default

it'll never run right with that cam on speed density.......requires mass air if you don't already have it converted.....if converted no line should be hooked to map...map becomes bap...........check for vac leaks
mjr46 is online now   Reply With Quote
Old 08-17-2015, 05:59 AM   #3
dawson1112
5th Gear Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: ohio
Posts: 3,383
Default

MAF conversion, only way youll get the thing to idle correctly, your not pulling enough vacuum on the map with that cam.
dawson1112 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2015, 07:30 AM   #4
88 orangepeel notch
5th Gear Member
 
88 orangepeel notch's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Wisconsin
Posts: 4,982
Default

And don't touch your TPS, it's fine where it is.
88 orangepeel notch is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Code troubleshooting Jb145700 4.6L V8 Technical Discussions 8 09-24-2015 04:08 PM
O2 sensors Big Al's 03 Mach 1 Section 4 09-21-2015 07:59 AM
All 10-14' Mustangs w/ Sync Raxiom Navigation Unit - Not Working - yourmom6990 Parts For Sale 2 09-14-2015 10:52 PM
OBD: The Adventure Begins (PO402 and PO401), DPFE/EGR test procedures TfcCDR V6 (1994-2004) Mustangs 1 09-14-2015 12:08 PM
Huge Savings from Lethal Performance.com!(Whipple, McLeod, Kooks, & MUCH MORE..) Boostaddict Lethal Performance 2 09-08-2015 09:56 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:22 PM.