Search



Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > General Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

General Tech Ask model specific questions in the appropriate category below. All other general questions within.
Sponsored by NewTakeOff


Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-21-2013, 09:17 PM   #1
ym42
2nd Gear Member
 
ym42's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Vehicle: 2006 Ford Mustang GT
Location: NJ/PA
Posts: 314
Default Pinging, misfire after 4K at WOT acceleration.

A while ago my 06 GT with 140k miles aquired a misfire ( confirmed by a code and flashing "check engine" light ) that ONLY happens at WOT acceleration >4.5K RPM. I also notice some serious pinging around that RPM at WOT as well. Any ideas of its origin? Car feels restricted and losing power above 4.5K, which is probably due to above-mentioned misfire... Is there a connection between pinging and misfire? Fuel injector - lean mixture?
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
__________________
'06 Mustang GT Convertible, 5 Speed Manual
Front Strut Brace, Tokico HP Rear Shocks
112k miles, 10K miles OCI, synthetic fluids
General Exclaim UHP tires, Hawk HPS brakes
'08 Suzuki SV650 bike :-)
ym42 is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2013, 06:59 PM   #2
go-part
Former Sponsor
 
Join Date: Nov 2012
Vehicle: 2000 ford mustang
Location: CA
Posts: 133
Default

http://www.engine-misfire.com/

How old are the ignition components?

Have you tried getting the check engine light code read?
go-part is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 12:00 PM   #3
ym42
2nd Gear Member
 
ym42's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Vehicle: 2006 Ford Mustang GT
Location: NJ/PA
Posts: 314
Default

Took the scanner to the car today, and what I found was pretty interesting/suprising. My problems seem connected to the fuel system. Engine codes are Misfire Cyl 5, Misfire Cyl 6, Multiple Cyl Misfires, but whats more interesting was that I found in freeze frame data - that the engine running in Open Loop during the code. The coolant temp was normal operating, RPM 4300, fuel trims looked normal. All the components are original at 137k miles...
__________________
'06 Mustang GT Convertible, 5 Speed Manual
Front Strut Brace, Tokico HP Rear Shocks
112k miles, 10K miles OCI, synthetic fluids
General Exclaim UHP tires, Hawk HPS brakes
'08 Suzuki SV650 bike :-)
ym42 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 12:00 PM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 04:26 PM.

© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup