Vert top dead - MustangForums.com

Notices
2005-2014 Mustangs Discussions on the latest S197 model Mustangs from Ford.

Vert top dead

Reply

 
 
 
Old 12-26-2008, 04:54 PM
  #1  
TAMPAGT07
2nd Gear Member
Thread Starter
 
TAMPAGT07's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Florida
Posts: 363
Default Vert top dead

After a whopping 2300 miles, my vert top crapped out, luckily it was in the up position. I checked the fuse for ithe top, under the hood and it was fine. I could hear the faint sound of the motor getting power, but the top would not go down. I dropped it offf at the stealership and am awaiting their call. Did any of you vert owners have any problems with your tops?
TAMPAGT07 is offline  
Reply With Quote
Old 12-27-2008, 11:01 AM
  #2  
TAMPAGT07
2nd Gear Member
Thread Starter
 
TAMPAGT07's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Florida
Posts: 363
Default

Update: The stealership just called, and the top motor is dead. If I am lucky, I will get it back by New Years Eve. I don't think that I could have used the top more then 20 times in the year and a half that I have had the car. Thank god the car is still under warranty.
TAMPAGT07 is offline  
Reply With Quote
Old 12-27-2008, 11:33 AM
  #3  
Johnboy7701
4th Gear Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Kaiserslautern, Germany
Posts: 1,418
Default

Yes and good thing its not your only car... best of luck..
Johnboy7701 is offline  
Reply With Quote
Old 12-27-2008, 01:23 PM
  #4  
157dB
Cut & Paste Expert
 
157dB's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: NW Arkansas
Posts: 13,322
Default

If you wanted to diagnose the problem yourself...
157dB is offline  
Reply With Quote
Old 12-27-2008, 04:36 PM
  #5  
TAMPAGT07
2nd Gear Member
Thread Starter
 
TAMPAGT07's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Florida
Posts: 363
Default

"If you wanted to diagnose the problem yourself.."

I knew what the problem was, but I'm not going to fix it if it's under warranty. I told the service manager that the motor was shot. I could hear the motor was getting power, it just wasn't moving the top. I thought he was going to order one on Friday. Now he can't even order it till Monday, then 2 days once they get the motor. I guess they have to take the top out of the car to get to the motor. The worst part is that it's 80 degrees here in Tampa, and I'm off till Thursday, and I have no Vert, just the Caddy.
TAMPAGT07 is offline  
Reply With Quote
Old 12-27-2008, 04:41 PM
  #6  
157dB
Cut & Paste Expert
 
157dB's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: NW Arkansas
Posts: 13,322
Default

Originally Posted by TAMPAGT07 View Post
"If you wanted to diagnose the problem yourself.."

I knew what the problem was, but I'm not going to fix it if it's under warranty. I told the service manager that the motor was shot. I could hear the motor was getting power, it just wasn't moving the top.
OUCH
Just posting a link in case someone in the future actually uses the
search function and your post popped up, it would have some sort
of link to help diagnose the problem.
Geeeze, some people.....

Last edited by 157dB; 12-27-2008 at 06:20 PM.
157dB is offline  
Reply With Quote
Old 12-27-2008, 04:42 PM
  #7  
awakeinAZ
3rd Gear Member
 
awakeinAZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: AZ
Posts: 636
Default

This is the first time I have seen a thread about the 05+ having that issue. Most have been about rattles or leaks.
awakeinAZ is offline  
Reply With Quote
Old 12-27-2008, 04:47 PM
  #8  
jmk3
3rd Gear Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: South Jersey
Posts: 628
Default

The motor is in the trunk, remove the cardboard floor that covers the spare tire and its right behind the back seat. Look for scuffs on your back bumper from the techs feet when he is in your trunk.
jmk3 is offline  
Reply With Quote
Old 12-27-2008, 04:53 PM
  #9  
TAMPAGT07
2nd Gear Member
Thread Starter
 
TAMPAGT07's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Florida
Posts: 363
Default

"Look for scuffs on your back bumper from the techs feet when he is in your trunk."

The bastards better not leave any scuffs.

"This is the first time I have seen a thread about the 05+ having that issue. Most have been about rattles or leaks."

Me too, I couldn't believe it. I've had several older Vert mustangs, and never had a problem with the top.
TAMPAGT07 is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Thunderball
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
15
11-23-2015 12:49 AM
chrisdbassplayer
2010-current S197 Appearance Section
4
10-13-2015 07:53 PM
Bokeo
Street/Strip
6
10-10-2015 09:28 PM
b8checker
Classic Mustangs (Tech)
8
10-08-2015 01:55 PM
lincolnshibuya
V6 (1994-2004) Mustangs
3
10-07-2015 10:01 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Vert top dead


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.