Notices
2005-2014 Mustangs Discussions on the latest S197 model Mustangs from Ford.

spark plug question...tried search..no luck

Old 10-19-2009, 10:51 AM
  #1  
shoeys08dkcandygt
4th Gear Member
Thread Starter
 
shoeys08dkcandygt's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: TN
Posts: 1,895
Default spark plug question...tried search..no luck

ok guys. have a stupid question that i tried doing a search for so i wouldnt have to ask. no luck. are the factory plugs supposed to be gapped and if so how much? i removed mine at 28k and put anti-seize on them, then re-installed. car doesnt seem to have wot anymore. and there is a noticeable delay now when puttin foot on it in any gear before you feel car start really going. sorry to ask a question i know has been beat to death
shoeys08dkcandygt is offline  
Old 10-19-2009, 11:36 AM
  #2  
Goldenpony
5th Gear Member
 
Goldenpony's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location:
Posts: 3,199
Default

I believe the recommended gap is .040" -.050"
Goldenpony is offline  
Old 10-19-2009, 11:52 AM
  #3  
Nuke
6th Gear Member
 
Nuke's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: PA to KY ('07) to IL ('09) to MS ('10) to FL ('11)
Posts: 16,186
Default

Good to see you again, shoey.
Nuke is offline  
Old 10-19-2009, 12:11 PM
  #4  
Tylus
5th Gear Member
 
Tylus's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Hawaii
Posts: 2,211
Default

pull the plugs back out and clean that anti-sieze off the electrode.


sounds like you either got some on there by accident...or you put too much onto the threads and it ran down onto the electrode.
Tylus is offline  
Old 10-19-2009, 12:54 PM
  #5  
shoeys08dkcandygt
4th Gear Member
Thread Starter
 
shoeys08dkcandygt's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: TN
Posts: 1,895
Default

thanks for the responses guys. will def pull them again soon. and clean off and make sure gap is .040-.050.
thanks nuke. sorry i aint been on much. detailing cars full time again. dont have a computer in front of me all day anymore like i did.
thanks again guys for the quick responses. might try and do it tonight before i leave the shop. also could be that my dyno tune i had was not that good. just got my tuner back from my uncle in memphis with 2 can tunes from dynospeed that feel a lot better than the dyno tune i had. and i aint even put the 93 tune on yet. think i might have gotten hustled with the dynotune idea. oh well. live and learn. nobody else will get my 2011 when i get it but joe at dynospeed.
shoeys08dkcandygt is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
lincolnshibuya
V6 (1994-2004) Mustangs
9
12-08-2015 04:37 PM
Dathan
V6 (1994-2004) Mustangs
4
10-05-2015 05:52 AM
breaking
Audio/Visual Electronics
5
10-02-2015 01:27 PM
AMAlexLazarus
AmericanMuscle.com
3
10-02-2015 08:06 AM
BOB ROME
5.0L (1979-1995) Mustang
2
09-28-2015 11:10 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: spark plug question...tried search..no luck


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.