Car wont start after MAF swap... - Page 2 - MustangForums.com

Go Back  MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 5.0L (1979-1995) Mustang
Reload this Page >

Car wont start after MAF swap...

5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

Car wont start after MAF swap...

Reply

 
 
 
Old 12-17-2005, 08:54 PM
  #11  
cammedlx
5th Gear Member
 
cammedlx's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: North Cacalaky
Posts: 2,055
Default RE: Car wont start after MAF swap...

Yes a C&L should come with a cal tube for the 19's but im not sure of any other brand maf..
cammedlx is offline  
Reply With Quote
Old 12-17-2005, 08:58 PM
  #12  
Black Snake
5th Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Location:
Posts: 3,721
Default RE: Car wont start after MAF swap...

Ima call a friend over and plug in his Maf meter in my car and see what happens.

When you guys did your swaps did you plug in the VSS wires? I dont think they will make any difference.
Black Snake is offline  
Reply With Quote
Old 12-17-2005, 09:27 PM
  #13  
vfast
I ♥ Acer
 
Join Date: Jul 2003
Location:
Posts: 11,394
Default RE: Car wont start after MAF swap...

is it a c/l maf?
vfast is offline  
Reply With Quote
Old 12-18-2005, 12:00 AM
  #14  
schwindty
4th Gear Member
 
Join Date: Dec 2004
Location:
Posts: 1,668
Default RE: Car wont start after MAF swap...

Damn dude I feel bad and all the wiring stuff i hard to help you with unless your right there helping out! I would try that other computer you had then make sure all the pins are sitting down where they are suposed to, mine always tried to wiggle out a bit. There is no reason it should be running like that.... Did you pull any codes yet?
schwindty is offline  
Reply With Quote
Old 12-18-2005, 03:31 AM
  #15  
Black Snake
5th Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Location:
Posts: 3,721
Default RE: Car wont start after MAF swap...


ORIGINAL: vfast

is it a c/l maf?

I dont know, its a remanafactured Maf from Cardone.
Black Snake is offline  
Reply With Quote
Old 12-18-2005, 03:38 AM
  #16  
schwindty
4th Gear Member
 
Join Date: Dec 2004
Location:
Posts: 1,668
Default RE: Car wont start after MAF swap...

I will chat in here with ya so people can help along with me........ Anyways how did you install your lower intake? But its wierd it would run fine SD then maf would blow so bad! did you check grounds yet? Its something simple we just have to find it.... did you pull the dizzy again?
schwindty is offline  
Reply With Quote
Old 12-18-2005, 03:49 AM
  #17  
Black Snake
5th Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Location:
Posts: 3,721
Default RE: Car wont start after MAF swap...

No I didnt pull the dizzy, im pretty sure my grounds are good. Ima recheck my vacum lines to be sure, im going to try and plug the Map sensor back in and see what it does.
Black Snake is offline  
Reply With Quote
Old 12-18-2005, 03:57 AM
  #18  
schwindty
4th Gear Member
 
Join Date: Dec 2004
Location:
Posts: 1,668
Default RE: Car wont start after MAF swap...

the map should pull a code if its messed.....Sounds like a BAD BAD BAD Vaccum leak, how did you install the lower again?
schwindty is offline  
Reply With Quote
Old 12-18-2005, 04:01 AM
  #19  
Black Snake
5th Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Location:
Posts: 3,721
Default RE: Car wont start after MAF swap...

The lower intake? I used the gaskets but RTV on the edges of the rubber gasket, bolt it down in the right torque order. If I had a vacum leak it would run good before right, before the Maf swap it ran ok, but now it just runs like crap.
Black Snake is offline  
Reply With Quote
Old 12-18-2005, 04:13 AM
  #20  
schwindty
4th Gear Member
 
Join Date: Dec 2004
Location:
Posts: 1,668
Default RE: Car wont start after MAF swap...

Thats hard to say those gaskets on the lower are garbage, that could be your problem maybe on gave way or the lower is loose ( they loosen up hardcore trust me) it takes a good day to get it on right! Pull the MAF sensor get it to run right and spray some propane or starting fliud around the lower see if the engine revs up! Check the torque readings on the lower bolts that are accesible
schwindty is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ShaneB26154
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
34
05-15-2016 09:30 AM
drumhedd2005
2005-2014 Mustangs
2
08-13-2015 09:59 AM
92 5.0stang
5.0L (1979-1995) Mustang
4
08-13-2015 06:46 AM
Milan Dragway
Members Rides and Car Show Section
0
08-12-2015 03:43 PM
89blueslug
General Tech
1
08-10-2015 07:20 AM

Forum Jump

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory