Search



Go Back   MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 5.0L (1979-1995) Mustang
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

Sponsored by Weld Racing


Welcome to Mustang Forums!
Welcome to Mustang Forums.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-14-2014, 05:07 PM   #1
camaroeater
4th Gear Member
 
camaroeater's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Vehicle: 1988 Mustang GT
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,214
Default Just installed Clutch and its leaking Tranny fluid!!

Just finished up installing a clutch kit. I lost a bit of tranny fluid during install and filled it up in the fill hole until it dripped and tightened up the plug real good.

I took it for a spin and it feels great, but when i returned home I noticed it smoking a bit and there was a good size puddle of tranny fluid.

I did break the end of the speedo cable and left it disconnected at the trans....could that be the problem??

Please help! Thanks guys!
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Mustang Forums!
__________________

Mac CAI, 65mm TB, Explorer intake, BBK Shortys, BBK X-pipe,
Magnaflow catback, MM Steering Shaft, UD pullies.
camaroeater is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2014, 06:23 PM   #2
dawson1112
5th Gear Member

 
Join Date: Jul 2012
Vehicle: 1990 lx hatch 5.0
Location: ohio
Posts: 2,636
Default

Yes that would be the problem , my trans leaked at the speedo cable as well until I replaced the pin that holds the cable in.
You should be able to tell if its coming from there .
__________________
dawson1112 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2014, 09:26 AM   #3
camaroeater
4th Gear Member
 
camaroeater's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Vehicle: 1988 Mustang GT
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,214
Default

It looks like what i broke/bent was the speed sensor. I don't have money for the cable right now, so I'm wondering if I can throw a new sensor in there and block it off or put a bolt in there with rtf.
__________________

Mac CAI, 65mm TB, Explorer intake, BBK Shortys, BBK X-pipe,
Magnaflow catback, MM Steering Shaft, UD pullies.
camaroeater is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2014, 12:04 PM   #4
camaroeater
4th Gear Member
 
camaroeater's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Vehicle: 1988 Mustang GT
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,214
Default

Got it fixed....I broke just the speed sensor, not the speedo cable. I went and got a new sensor and threw it on without the gear b/c that broke trying to fix the old sensor.

Besides not having a speedometer for right now, the clutch feels like one on a new car.
I did a Ram HDX clutch kit with a new ford flywheel, clutch fork, pivot stud, rear-main, hardware, bearing retainer, pilot and throwout bearing. I also got a Maximum motorsports clutch cable with a firewall adjuster and an aluminum quadrant
__________________

Mac CAI, 65mm TB, Explorer intake, BBK Shortys, BBK X-pipe,
Magnaflow catback, MM Steering Shaft, UD pullies.
camaroeater is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2014, 12:04 PM
MustangForums
Ford Mustang




Paid Advertisement

 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
New Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 01:23 AM.

© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company
Emails Backup