p0171 bank 1 lean and p0174 bank 2 lean - MustangForums.com

Go Back  MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
Reload this Page >

p0171 bank 1 lean and p0174 bank 2 lean

4.6L (1996-2004 Modular) Mustang Technical discussions on 1996-2004 4.6 Liter Modular Motors (2V and 4V) within.

p0171 bank 1 lean and p0174 bank 2 lean

Reply

 
 
 
Old 09-04-2007, 02:36 PM
  #1  
onegreedy
2nd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location:
Posts: 410
Default p0171 bank 1 lean and p0174 bank 2 lean

i have been running with the same mods for about a year not and never had a lean come up, but now all of a sudden (recently added typhoon intake mani) i am getting these popping up , also on wide open throttle it will cut out

i know basics, check for vacuum hoses leaking, mass air sensor dirty, (i changed the fuel filter less than 1000 miles ago and only run 93 octane gas from shell)

i am gonna do a fuel pressure test,

what type of fuel pressure should be hitting the fuel rails?

onegreedy is offline  
Reply With Quote
Old 09-04-2007, 05:31 PM
  #2  
mariotraci
2nd Gear Member
 
Join Date: Dec 2006
Location:
Posts: 406
Default RE: p0171 bank 1 lean and p0174 bank 2 lean

did u check for leaks on the intake?(with some starting flulid or something)
mariotraci is offline  
Reply With Quote
Old 09-04-2007, 05:34 PM
  #3  
DSTANG03
2nd Gear Member
 
Join Date: Feb 2006
Location:
Posts: 238
Default RE: p0171 bank 1 lean and p0174 bank 2 lean

with a bigger intake you suck more air and your mass air meter pings...witch sets of those codes...when i put on my p51 it did the same thing
DSTANG03 is offline  
Reply With Quote
Old 09-04-2007, 11:09 PM
  #4  
onegreedy
2nd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location:
Posts: 410
Default RE: p0171 bank 1 lean and p0174 bank 2 lean

i think it is a vacuum leak, i realized a few weeks ago the blend door for the vent defrost and heater wasnt working right, and i just figured out thats controlled by vacuum! ! it could be a leak in the dash i guess!

onegreedy is offline  
Reply With Quote
Old 09-06-2007, 07:36 AM
  #5  
03gtchrome
 
Join Date: Sep 2007
Location:
Posts: 3
Default RE: p0171 bank 1 lean and p0174 bank 2 lean

i have a silmar problem i need help with. i just cleaned my air filter and put it back on. now i have the trouble code bank 2 o2 sensor out. after that i got a code p1157 saying my car is running lean. i checked for vaccume leakes on the intake and when i rev the motor i can hear it sucking but it has always done it. i added slp loudmouth x pipe with cats and a cat back system about a month ago. i put it on so i know the o2 sensors were good. the car has bbk cold air intake,70mm throttle body,upper intake elbow, underdrive pulleys, and a diablosport tuner for power adders. any help would be great.
03gtchrome is offline  
Reply With Quote
Old 09-06-2007, 09:53 AM
  #6  
onegreedy
2nd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location:
Posts: 410
Default RE: p0171 bank 1 lean and p0174 bank 2 lean

FIXED

i hate those hard plastic lines, there was a crack in one off the intake, probloy broke it while i was swapping intakes

it was actually the line from the intake to the vent thingy for the def, vent, heater no mo code and ac is cold as hell again ! !


onegreedy is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Dathan
V6 (1994-2004) Mustangs
4
10-05-2015 05:52 AM
mrtrodonet
V6 (1994-2004) Mustangs
1
09-29-2015 11:13 AM
Jb145700
4.6L V8 Technical Discussions
8
09-24-2015 04:08 PM
stangin1996gt
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
0
09-21-2015 11:01 AM
Big Al's 03
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
2
09-16-2015 07:31 PM

Forum Jump

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory