waterpump hose problems... - MustangForums.com

Go Back  MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 5.0L (1979-1995) Mustang
Reload this Page >

waterpump hose problems...

5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

waterpump hose problems...

Reply

 
 
 
Old 12-19-2006, 10:08 PM
  #1  
89GTOR
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 20
Default waterpump hose problems...

well i replaced my theromast and all and i cut the hoses cuz they were bad anyways, well i spent about 4 hours in all tring to get the little hose on, i have tired all sorts of sizes and all but nothing seems to work, its a gap of about 3 1/2 inches..and tring to get heater hose to bend just isn't working..its the small hose that goes from the water pump to the theromast hosing..if you get Any info or tips please let me know!!

i have a 89 Mustang 5.0
89GTOR is offline  
Reply With Quote
Old 12-19-2006, 10:10 PM
  #2  
dillon1340
4th Gear Member
 
dillon1340's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: South Carolina
Posts: 1,042
Default RE: waterpump hose problems...

i think you have to get a formed one. napa has them. i had same issue with the core hoses. it was just too small of a gap to make the bend without kinking the hose. so i ended up just buying the formed ones.
dillon1340 is offline  
Reply With Quote
Old 12-19-2006, 10:11 PM
  #3  
settled4automatic
3rd Gear Member
 
Join Date: Jun 2004
Location:
Posts: 613
Default RE: waterpump hose problems...

you've cut the original hose shorter, and are now trying to stretch that hose to connect to the thermostat housing?? is that what i just read??

if so, go to the parts store and get a new hose!! even if you can stretch it to make it work -- that hose will be constantly stressed and stretching, and it'll give way and break while you're driving sometime -- not cool!
settled4automatic is offline  
Reply With Quote
Old 12-19-2006, 10:14 PM
  #4  
89GTOR
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 20
Default RE: waterpump hose problems...

no no no i bought all new hoses!!! lol i would never reuse something i cut unless i was on the side of the road, i think ill call napa tomarrow and see what they got on re-bent hoses

thanks alot!!

-Anthony
89GTOR is offline  
Reply With Quote
Old 12-19-2006, 10:17 PM
  #5  
settled4automatic
3rd Gear Member
 
Join Date: Jun 2004
Location:
Posts: 613
Default RE: waterpump hose problems...

oh ok, my misunderstanding!!

but yes, call NAPA, that's a great idea
settled4automatic is offline  
Reply With Quote
Old 12-19-2006, 11:01 PM
  #6  
PRO50SC
The Rogue Mod
 
PRO50SC's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maryland Sucka's!!
Posts: 21,918
Default RE: waterpump hose problems...

That particular hose is not only a molded one but 1 end is larger than the other.
PRO50SC is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
fastbackford351
Convertible Tech
5
09-27-2015 06:51 AM
lmurf60
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
1
09-24-2015 10:07 PM
Demodulates
General Tech
2
09-18-2015 11:14 AM
TfcCDR
V6 (1994-2004) Mustangs
1
09-14-2015 12:08 PM
MusicCity615
General Tech
7
09-12-2015 07:05 AM

Forum Jump

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory