car starts but dies right after - MustangForums.com

Go Back  MustangForums.com > Ford Mustang Tech > 5.0L (1979-1995) Mustang
Reload this Page >

car starts but dies right after

5.0L (1979-1995) Mustang Technical discussions on 5.0 Liter Mustangs within. This does not include the 5.0 from the 2011 Mustang GT. That information is in the 2005-1011 section.

car starts but dies right after

Reply

 
 
 
Old 04-07-2012, 11:38 PM
  #1  
kevbaker1987
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2012
Location: maryland
Posts: 2
Default car starts but dies right after

I took off my upper intake manifold off to change the valve cover gaskets and when i put everything back together the car started right up but it dies right after it finishes starting up
Any help is well appreciated i need it to be fixed asap
kevbaker1987 is offline  
Reply With Quote
Old 04-08-2012, 09:32 AM
  #2  
ALMOST STOCK
4th Gear Member
 
ALMOST STOCK's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Calif
Posts: 1,903
Default

Sounds like a possible vacuum leak. Have you checked to make sure you have all the vacuum lines hooked up?
ALMOST STOCK is offline  
Reply With Quote
Old 04-08-2012, 11:31 AM
  #3  
kevbaker1987
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2012
Location: maryland
Posts: 2
Default

There all hooked up but when I was pulling the vacuum line off of the fuel pressure regulator that goes into the upper intake it snapped so I tried to use a different hose on it but still no luck. And what's weird is the antifreeze is over the full hot mark on the tank and I never added anything
kevbaker1987 is offline  
Reply With Quote
Old 04-09-2012, 06:10 PM
  #4  
stangman33
 
Join Date: Apr 2011
Location: KY
Posts: 32
Default

it sounds like a vacuum leak to me too. but maybe more or less around the intake itself. check to see of the intake gasket was messed up when you re-bolted everything back together. or that all the plugs were plugged back up/ could be something small and overlooked like a tps sensor.
stangman33 is offline  
Reply With Quote
Old 04-12-2012, 10:50 AM
  #5  
javila2468
2nd Gear Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: TX
Posts: 189
Default

I did the same thing you did and the Fuel PVC line was disconnected. This goes on the lower intake toward the firewall. make sure you bolted your upper and lower intake to the proper specs in and sequence. torque specs vary depending on your vehicle year.
javila2468 is offline  
Reply With Quote
Old 04-12-2012, 10:54 AM
  #6  
javila2468
2nd Gear Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: TX
Posts: 189
Default

the torque specs should be any where between 20-25 lbs on both lower and upper.
javila2468 is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ShaneB26154
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
34
05-15-2016 09:30 AM
mirandaandjimmy
4.6L V8 Technical Discussions
20
11-16-2015 08:51 AM
Soldier GT
4.6L (1996-2004 Modular) Mustang
12
08-20-2015 09:42 AM
mstahoo
SVT Forums
9
08-16-2015 09:12 AM
J.casone400
General Tech
2
08-07-2015 08:40 PM

Forum Jump

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory