Transmission light - MustangForums.com

Notices
5.0L V8 Technical Discussions Any questions about the 'Coyote' engine, transmission, exhaust, tuners/CAI, or gearing can be asked here!

Transmission light

Reply

 
 
 
Old 08-30-2011, 08:03 AM
  #1  
E714FEVER
3rd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Maryland
Posts: 840
Default Transmission light

Last night while on my way home my transmission light came on on my 2011 Mustang GT automatic. I will be taking it to the dealer to have them look at it. Last week I put a Air raid CAI on car and programmed it with a Bama 93 Performance tune.

My question is, Should I put the stock air intake back on and return the car to the stock tune before I take it in for service?
E714FEVER is offline  
Reply With Quote
Old 08-30-2011, 02:31 PM
  #2  
parchisi
3rd Gear Member
 
parchisi's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: New Mexico...FML
Posts: 599
Default

I would. I would try returning it to stock anyways then drive it for a bit and see if its the tune that caused the transmission light to come on.
parchisi is offline  
Reply With Quote
Old 08-30-2011, 06:41 PM
  #3  
AMDanBailer
Former Sponsor
 
Join Date: Oct 2009
Location: PA
Posts: 2,269
Default

Originally Posted by E714FEVER View Post
Last night while on my way home my transmission light came on on my 2011 Mustang GT automatic. I will be taking it to the dealer to have them look at it. Last week I put a Air raid CAI on car and programmed it with a Bama 93 Performance tune.

My question is, Should I put the stock air intake back on and return the car to the stock tune before I take it in for service?
When are you getting it serviced/looked at?

I would recommend putting it back to stock(tune and intake) and driving it for about 50-100 miles of mixed driving to see if it comes back on before you go to the dealer.

If it does, call my Bama Tuning Specialists and let them know. 888-226-9764
AMDanBailer is offline  
Reply With Quote
Old 08-31-2011, 06:10 PM
  #4  
E714FEVER
3rd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Maryland
Posts: 840
Default

Originally Posted by AMChrisYoung View Post
When are you getting it serviced/looked at?

I would recommend putting it back to stock(tune and intake) and driving it for about 50-100 miles of mixed driving to see if it comes back on before you go to the dealer.

If it does, call my Bama Tuning Specialists and let them know. 888-226-9764
Ok thanks I will do that and see what happens.
E714FEVER is offline  
Reply With Quote
Old 08-31-2011, 06:42 PM
  #5  
AMDanBailer
Former Sponsor
 
Join Date: Oct 2009
Location: PA
Posts: 2,269
Default

Originally Posted by E714FEVER View Post
Ok thanks I will do that and see what happens.
Cool!

Please update this thread when you do get it checked out!

Let me know if you have any questions in the future!
AMDanBailer is offline  
Reply With Quote
Old 09-01-2011, 05:47 AM
  #6  
Blacksmoke
The Paranoid One
 
Blacksmoke's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Texas
Posts: 5,320
Default

Yup I'd put her back to stock and run her for 100 miles before going to the dealer.
Remember to put your tune back to stock too.
Blacksmoke is offline  
Reply With Quote
Old 09-02-2011, 12:04 AM
  #7  
E714FEVER
3rd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Maryland
Posts: 840
Default

Originally Posted by AMChrisYoung View Post
Cool!

Please update this thread when you do get it checked out!

Let me know if you have any questions in the future!

Put it back to stock today (intake and tune) I will update this thread with the outcome.
E714FEVER is offline  
Reply With Quote
Old 09-06-2011, 06:04 PM
  #8  
AMDanBailer
Former Sponsor
 
Join Date: Oct 2009
Location: PA
Posts: 2,269
Default

Originally Posted by E714FEVER View Post
Put it back to stock today (intake and tune) I will update this thread with the outcome.
Any updates? I know it was just a holiday weekend, but wanted to bump this to see if you had it checked out yet.
AMDanBailer is offline  
Reply With Quote
Old 09-22-2011, 10:41 PM
  #9  
E714FEVER
3rd Gear Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Maryland
Posts: 840
Default

Originally Posted by AMChrisYoung View Post
Any updates? I know it was just a holiday weekend, but wanted to bump this to see if you had it checked out yet.

Yeah I put it back to stock and drove it 100 miles of mixed driving and the trans light never came on. I took the car to Performance Evolution to have 4.10's installed and some exhaust work. While it was there I had Matt do a dyno tune. Sorry for the late reply!
E714FEVER is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
AmericanMuscle4.6GT
2005-2014 Mustangs
7
11-10-2015 03:06 PM
LivingInThePast
Classic Mustangs (Tech)
2
09-16-2015 01:20 PM
Colin Ringle
General Tech
1
09-15-2015 10:27 PM
vintageaion
2005-2014 Mustangs
2
09-08-2015 11:45 AM
amandahchase
General Tech
0
09-03-2015 11:09 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Transmission light


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.